Własna kuchnia w przedszkolu sprawia, że cyklicznie odbywają się u nas warsztaty kulinarne.
Dzięki nim, możemy z dziećmi odkrywać nowe smaki, tworzyć pyszne, zdrowe potrawy w postaci:
ciast, sałatek, smoothie i wielu innych pyszności. To doskonała okazja, aby poznawać smaki całego świata, lekcja samodzielności, a co również istotne lekcja matematyki i sensoryki: odmierzanie, ważenie, odliczanie, ugniatanie, te wszystkie czynności dają dzieciom ogromną przyjemność i poczucie sprawstwa.
Potrawy osobiście przyrządzone smakują lepiej i co ciekawe cieszą również rodziców, którzy często mają przyjemność skosztować pyszności przygotowanych przez dzieci.
25 marca obchodzony jest Światowy Dzień Gofra, dlatego dzień wcześniej w piątek, tworzyliśmy, świętowaliśmy i oczywiście degustowaliśmy ten chrupiący przysmak.
Comments